Verslag NSVV 6 – FIOS 2

Jawel, ook vandaag was het weer klappertanden geblazen; overal waar je keek wintertenen en rillende lichamen. Koning Winter lijkt definitief zijn weg naar Nederland gevonden te hebben en dat betekent maar één ding: tijd voor de winterstop. Voordat dat zover is, moesten de vedettes van het tweede deze zaterdag eerst zien af te rekenen met het zesde elftal van Numansdorp. Bij winst zou FIOS 2 zich officieel ‘winterkampioen’ mogen noemen; bovendien zou in Dirksland de topper tussen de nummers 2 en 3 plaatsvinden. Het zou een hele mooie dag kunnen worden…

Voordat deze gedachte ook maar uitgesproken had kunnen worden, stond FIOS echter al met 1-0 achter. Nadat de eerste tien minuten vooral heel veel glijpartijen tentoonstelden, zag een speler van NSVV zijn poeier in de linkerbenedenhoek belanden. Het spel was zeer slordig en de bal drie keer naar elkaar overspelen, was in feite al teveel gevraagd. Het is absoluut geen zeldzaamheid dat de Achthuizenaars een slechte wedstrijd op de mat leggen; de ervaring leert bovendien dat ook de mindere duels vaak in elk geval voldoende kansen opleveren om uiteindelijk in een driepunter te resulteren. Dat was vandaag niet anders; meerdere opgelegde mogelijkheden kwamen in rap tempo voorbij, maar op miraculeuze wijze wist FIOS vooralsnog niet te scoren. Althans, tot het moment dat Bernd het op zijn heupen kreeg: na een mooie voorzet van Koen vanaf links, wist de geheel vrijstaande oudste Verdonk-telg de bal over de keeper van NSVV te wippen: 1-1.

Met deze gelijke stand werd tevens de kleedkamer opgezocht voor de gebruikelijke peptalk van trainer Johan. Vandaag met een iets zorgelijkere blik dan gewoonlijk, daar ‘zijn’ spelers de achterstand nog niet hadden weten om te zetten in een voorsprong, kortom: werk aan de winkel. Door het inbrengen van drie voetbalgrootheden (of balvirtuozen, geef maar een naam aan het beestje) zou de voorsprong zo snel mogelijk moeten worden afgedwongen. De tweede helft werd weliswaar niet zo furieus begonnen als gehoopt, maar het was wel duidelijk dat de FIOS-drang naar voren NSVV uiteindelijk fataal zou moeten worden. Het duurde nog geen tien minuten voordat de pressie uiteindelijk in een doelpunt resulteerde: na een scrimmage voor het vijandelijke doel wist Koen de bal tegen de touwen te schuiven: 1-2. Het spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar toch viel al vrij rap na de tweede, ook de derde FIOS-goal. Na goed doorjagen van invaller Johan, wist hij zijn balverovering te belonen met een doelpunt: 1-3.

De meegereisde Achthuizense supporters gingen volledig uit hun dak en konden opgelucht ademhalen; het leek allemaal goed te komen voor de koploper in de achtste klasse. Zeker toen Jordy – identiek aan het doelpunt van Johan – na goed doorjagen de bal veroverde en vanuit een lastige hoek binnenschoot: 1-4. Niet veel later volgde (althans, voor het tweede van FIOS) het absolute hoogtepunt van het laatste competitieduel voor de winterstop: na een geweldige lange bal van Mitchell, wist de goed spelende Johan de bal breed te leggen op Jordy, die met een beheerst schot zijn tweede van de middag kon maken: 1-5. Hiermee was de eindstand bereikt en konden de oranje-witten als absolute ‘Herbstmeister’ juichend van het veld lopen. Trainer tevreden, vlagger tevreden, spelers tevreden: iedereen tevreden. Als de tweede seizoenshelft op dezelfde voet wordt voortgezet, zou het zomaar eens kunnen dat FIOS 2 straks niet alleen winter-, maar ook zomerkampioen wordt. En dat betekent maar één ding, iets waar velen langzaam maar zeker hardop over durven te dromen: het tweede op de platte kar.

Stefan

 

Topscorersklassement ‘het tweede’

 1. Koen . . . . . . . . . . . . . . . 17
 2. Roël . . . . . . . . . . . . . . . 10
 3. Zeeg . . . . . . . . . . . . . . . 8
 4. . . . . . . . . . . . . . . . 7
 5. Bernd . . . . . . . . . . . . . . 5
 6. Johan . . . . . . . . . . . . . . 4
 7. Dominic . . . . . . . . . . . . 3
 8. Stefan,
  Bob,
  Mitchell . . . . . . . . . . . . 2
 9. Davy,
  Diaa,
  Peter,
  Sander,
  Bart,
  Gerben,
  Lars,
  Niels . . . . . . . . . . . . . . . 1